Above & Beyond

Біографія

«Above & Beyond» — британський транс-гурт, сформований у 2000 році Джонатаном Грантом (англ. Jonathan Grant), Тоні Макгіннесом і Пааво Сільямякі. Колектив здобув популярність завдяки реміксам і композиціям в стилі транс.

Гурт випустив три студійні альбоми і більше 10 компіляцій з серії Anjunabeats. Крім успішних реміксів і виступів по всьому світу, власні роботи британського тріо звернули на себе увагу публіки і популярних діджеїв.

Заснування

Спочатку «Above & Beyond» представляли собою дует Джонатана Ґранта та Пааво Сільямякі. Їхнє знайомство відбулося у Вестмінстерському університеті, коли на студентській вечірці в кімнату до Джонатана забрів п’яний фін Пааво у пошуках пляшки пива. Влітку 2000 року вийшла перша офіційна платівка «Anjunabeats Volume One» на щойно заснованому лейблі Anjunabeats.

Разом з оригінальною версією композиції вийшов «Tease dub mix», який отримав безпосереднє увагу від безлічі танцювальних клубів і підтримку від Пола Окенфолда (англ. Paul Oakenfold), Пола ван Дайка (англ. Paul van Dyk) та Піта Тонга (англ. Pete Tong).

У 2000 році дует об’єднався в знамените тріо Above & Beyond, коли Тоні, який тоді ще працював з Warner Music Group, за порадою свого брата покликав Джонатана і Пааво допомогти йому завершити ремікс на композицію Чакри (англ. Chakra) «Home».

Назва та перші ремікси

Назва гурту походить від девізу «Above & Beyond», який Джонатан знайшов на вебсторінці. Коли колектив шукав назву для свого реміксу на Чакру, був вирішено використовувати цей девіз.

На момент випуску реміксу «Above & Beyond» були відносно невідомими, але все-таки зуміли відібрати сторону «А» у Rob Searle & Tilt. Після того як Піт Тонг відіграв ремікс, він досяг першого рядка в британському хіт-параді.

Після першого великого успіху безліч відомих лейблів зацікавилося творчістю гурту, буквально засипавши проханнями про нові роботи. Незабаром були випущені ремікси на таких виконавців як: Aurora «Ordinary World», Fragma «Everytime You Need Me», Perpetuous Dreamer «The Sound Of Goodbye», Adamski «In The City».

Найвідомішою роботою «Above & Beyond» став ремікс на сингл Мадонни «What It Feels Like For A Girl». Мадонні і її чоловікові Ґаю Річі (англ. Guy Ritchie) настільки сподобалася версія хлопців, що вони вирішили в кліпі на цю композицію замість альбомної версії використовувати їх ремікс. У 2003 році, після невеликої перерви, почалася друга хвиля реміксів.

Музична кар’єра

Восени 2002 року вийшов перший сингл «Above & Beyond» «Far From In Love» за підтримки вокалістки Кейт Камерон (англ. Kate Cameron).

Паралельно з початком написання музики, гурт почав кар’єру ді-джеїв. У 2002 році в Токіо перед 8 тисячами глядачів «Above & Beyond» дали свій перший виступ. Варто зазначити, що крім молодого тріо на сцені були добре відомі голландці Феррі Корстен (нід. Ferry Corsten) і Tiësto.

Справжнім проривом для гурту став 2004 рік: «Above & Beyond» дебютували на фестивалі Passion, на хвилях радіо Anjunabeats і багатьох інших радіостанціях, включаючи радіо Ministry of Sound, почалася трансляція надзвичайно успішного радіошоу Trance Around The World.

У цьому ж році вийшов другий сингл «No One On Earth», що містить вокал Зое Йонстон (англ. Zoë Johnston), однієї з учасниць «Faithless». Композиція завоювала двічі поспіль титул «трек тижня» на радіошоу Арміна ван Бюрена (нід. Armin van Buuren) «A State Of Trance». За результатами голосування слухачів синґл став треком року. Крім того, за результатами голосування слухачів BBC Radio 1, червневий мікс групи був названий найкращим міксом року.

Tri-State

На початок весни 2006 року, після дворічної роботи в студії, вийшов дебютний альбом Above & Beyond «Tri-State», що отримав високі оцінки і визнання критиків. Британський журнал «DJ Mag», як правило дуже вороже відноситься до транс робіт, поставив оцінку 5 з 5 назвавши його «Діамантом». На високі оцінки не скупилися й інші видання: Notion Magazine поставив 5 з 5, Mixmag 4 з 5.

Читати Радіо Рекорд Україна в Google News

Схожі статті

Back to top button